С мачове срещу австрийския ЛАСК и "Рома", "Лудогорец" и ЦСКА продължават участието си в групите на Лига Европа през този сезон. Седмица след старта на надпреварата двата български състава се надяват да вземат първи точки в турнира.

Днес в 19.55 часа деветкратните шампиони гостуват в Линц, а от 22 часа ЦСКА излиза срещу "вълците" на "Олимпико" в Рим.

"Лудогорец" има големи проблеми в така, като няма типичен централен нападател. Испанецът Ихиньо Марин получи тежка травма през уикенда, когато счупи глезен. С травми са още Клаудиу Кешеру и Кирил Десподов, което оставя треньора Станислав Генчев с ограничени опции.

Той трябва да поеме отбора след раздялата с Павел Върба, която дойде след загубата от "Антверп" преди седмица.

Подобно на "Лудогорец" ЛАСК също загуби първия си мач в турнира (0:3 от "Тотнъм"), но се намира в добра форма в първенството, където с три победи вкъщи.

"Лудогорец" трябва да бъде концентрирaн върху отборната игра и върху това, в което е най-силен нашия отбор - самочувствието, което показва на терена и начина си на игра. Не мога да кажа, че има кой знае какво повишаване на духа в отбора след треньорската смяна, тъй като в последните три мача имаме само една победа. "Лудогорец" не е отбор, който е свикнал да не печели често", каза Станислав Генчев преди двубоя.

Срещата е от 19.55 часа и ще бъде предавана пряко по bTV Action.

В Италия ЦСКА има още по-тежка задача, след като няма актив в Лига Европа. Червените отстъпиха от "Клуж" в София преди седмица и сега се изправят срещу един от отборите с големи претенции в надпреварата.

Мачът на "Олимпико" ще бъде първи за червените след раздялата с треньора Стамен Белчев, освободен след 1:1 с "Арда" през уикенда.

Преди двубоя Даниел Моралес, който ще води червените, опита да повдигне духа на играчите си. "Футболистите трябва да си повярват, че могат да напишат история. Естествено че ЦСКА може да отиде до Рим и да направи нещо. Няма да е за мен изненада, ако победим. Не мисля, че "Рома" ще играе с резерви и разделя отбора си на две. Но ако ни подценят, това ще бъде в наша полза".

Червените могат да разчитат на всички основни играчи, а единственият с травма е защитникът Пламен Гълъбов.

Мачът "Рома" - ЦСКА е днес от 22 часа и ще бъде предаван по БНТ1.

Дневник