Деца от Шумен са сред наградените в 12-тото издание на конкурса „Аз обичам Черно море“. Творческата надпревара е в раздели фотография, литературно творчество – проза и поезия, изобразително изкуство. Конкурсът е за деца от предучилищна възраст до 12 клас.

Десет от шуменските таланти са с награди за детска рисунка. Малките художници са възпитаници на арт школа "Чифлигарови", съобщи за ШУМ.БГ техният арт педагог Светлана Чифлигарова.

Конкурсът се провежда всяка година, негови организатори са община Бургас и Несебър. Той е посветен на международния ден на Черно море, който се отбелязва на 31 октомври и се провежда в три категории - изобразително изкуство, фотография и литературно творчество с включени отделни възрастови групи.  

В първа възрастова група журито присъди първо място на Никол Стефанова на 4 години, а второ място завоюва седемгодишната Пламена Пенчева.
Във втора възрастова група малките шуменски художници Пресияна Стоянова и Мартина Пенчева заеха първите две места, втори награди са присъдени на Полина Стефанова, Екатерина Недева и Калоян Георгиев, а Сияна Богомилова, Елиана Иванова и Белинда Якуб са отличени с трето място.

При по-големите в трета възрастова група Станислав Стоянов, с ръководител по приложно и изобразително изкуство към ОДК  Теменуга Христова, зае третото място.  

За литературно творчество пък в категория "Поезия" възпитаниците на Силвия Маринова, ръководител на литературен клуб “Сладкодумци” и “Журналист” при ОДК, спечелиха награди в трите възрастови групи. При най-малките журито постави на трето място Денис Ахмед и Роселина Димчева от Шумен.  Във втора възрастова група с трето място бяха отличени Белослава Петрова, Велислав Василев, Денис Адем Исмаил и Денис Нурхан Исмаил. Отново под ръководството на Силвия Маринова в конкурса за проза на второ място в трета възрастова група журито класира Никол Иванова.

ШУМ.БГ