Служители на РУ Нови пазар са извършили вчера претърсване в жилище на ул. „Шейново“ в града във връзка с досъдебно производство за измама, съобщиха от ОДМВР в Шумен.

Претърсването в жилището, обитавано от 40-годишна жена става след подадена жалба от чужд гражданин. В нея той заявява, че е въведен в заблуждение и е превел сумата от 3300 евро на български граждани.

В хода на осъществените процесуални действия от дома на жената са иззети множество копия на български лични карти, СИМ карти за мобилни телефони, разписки за преведени суми пари от други държави, преносим компютър, персонален компютър, мобилен телефон, както и лист с текст на български и френски език, съдържащ измамливо съобщение с цел изпращане на пари.

При обиска са открити още 4 таблетки и суха маса с тегло около 2 грама, които по данни на жената са амфетамин и канабис. Предстои да бъдат назначени експертизи за изследване на веществата.

Работата по досъдебното производство продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура Шумен, уточняват от ОДМВР.

ШУМ.БГ