Турция трябва да бъде сред държавите, включени в преговорите за прекратяване на боевете в Нагорни Карабах. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от "Ройтерс", след като днес Азербайджан и Армения си размениха обвинения в удари върху цивилни.

Тази седмица се очакват още преговори в Женева, след като три опита за примирие се провалиха. "Много държави, включително Турция и от Европа" трябва да работят заедно, за да потърсят консенсус. Три дипломатически източници на агенция "Ройтерс" твърдят, че са започнали преговори между Франция, Русия и САЩ в рамките на Групата от Минск на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Не е известно колко са жертвите от двете страни - според официалните данни цивилните са поне сто, от страна на НКР военните загуби приближават 1000 души. Баку и Степанакерт се надпреварват в изготвянето на инфографики и статистики, за да илюстират жертвите, причинени от противника. Руският президент Владимир Путин обяви миналата седмица, че по оценка на страната му за месец са убити около 5000 души.

Дневник