ЦСКА-София направи престижно 0:0 срещу "Рома" на "Стадио Олимпико" във втория си мач от група А на Лига Европа. "Червените" бяха равностойни на гранда, можеха и да спечелят - създадоха повече и по-чисти голови положения.

Това е първа точка за българския тим, с което заработи и 190 000 евро от УЕФА. Преди седмица ЦСКА-София отстъпи пред "Клуж" с 0:2. През следващата гостува на "Йънг Бойс", стигнал до 1:1 на румънска земя след размяна на голове в средата на второто полувреме.

Това бе първият мач на "червените" без уволнения Стамен Белчев, тимът бе воден от тричленка, начело с Даниел Моралес.

"Вълците" бяха в състав, в който личаха млади играчи и попадащи по-рядко сред титулярите, но също така и звезди - Кумбула, Смолинг, Кристанте, Майорал, Мхитарян, Перес...

Домакините напълно обяснимо започнаха по-уверено, Бусато трябваше да се намесва при удар на Вилар още в третата минута. Малко след това Смолинг, когото "Рома" откупи от "Манчестър Юнайтед" наскоро, отбеляза гол, но при вдигнат флаг за засада.

ЦСКА-София също тръгна в атака и още в 7-ата Али Соу отправи два опасни удара към вратата. В 21-ата Брадли Мазику проби отлично отляво и също пробва мерника си, но по-правилното решение бе да подаде на непокрития Соу.

В 33-тата Мхитарян бе изведен сам срещу Густаво Бусато и го прехвърли, но за щастие на българския представител в турнира и феновете му топката срещна напречната греда.

Цяло чудо е, че ЦСКА-София не поведе веднага след почивката. Санкаре тества вратаря Лопес с глава от упор, а при добавката Валентин Антов не уцели опразнената врата.

В 65-ата Енрике Рафаел стреля от малък ъгъл и стражът на фаворита в групата отново се намеси. Както и в 72-ата, когато Али Соу бе изведен очи в очи с Лопес, но се забави и би блокиран. Все пак шутира, но "Рома" оцеля отново.

В следващите минути домакините осъществиха нещо като натиск и в 2-3 ситуации създадоха напрежение пред вратата на ЦСКА-София. Бусато изби удар на Пелегрини, а Един Джеко, който влезе от скамейката заедно с бившия играч на "Барселона" и "Челси" Педро, се размина с топката при остро центриране.

В 84-ата беларуският съдия Александър Кулбаков не даде авантаж при голова атака на гостите, при която Вилар фаулира Енрике Рафаел. При контраатаката ЦСКА-София имаше числен превес - трима на двама.

Добър мач за "червените", които отново показаха, че играят силно срещу силните, при това на чужд терен. Точката ги оставя в битката за продължаване на елиминациите напролет, а следващите два мача с "Йънг Бойс" са изключително важни.

По-рано "Лудогорец" записа втора поредна загуба - 3:4 срещу австрийския ЛАСК.

Клуб Z