Даниел Еванс от Великобритания е следващият съперник на Григор Димитров на тенис турнира от сериите АТП 500 във Виена. Българинът се изправя срещу 33-ия в световната ранглиста във фазата на четвъртфиналите.


Двубоят помежду им е последен от програмата и ще започне след 20 часа българско време.


Дотук Димитров записа два поредни успеха във Виена, като надигра Карен Хачанов и Стефанос Циципас, и двамата в първите 20 на световната ранглиста. Срещу представителя на Русия Димитров се справи в два сета, а срещу петият в света направи обрат след загубен първи сет.


Еванс елиминира Аляж Бедене от Словения след отказване, както и Юрий Родионов от Австрия (7:5, 6:3). Дотук Димитров има отличен баланс срещу тенисиста от Великобритания - 3:1 победи.


Единствената загуба на Димитров от Еванс дойде през 2011 г. на турнира в Ийстборн, след което българинът е в серия от три поредни успеха (Вашингтон 2016, Чънду 2019 и АТП къп 2020). И трите победи над Еванс дойдоха на твърди кортове, като само в началото на 2020 г. българинът му даде един сет.


"Никога не е лесно да се измъкнеш от такава ситуация", каза Димитров след успеха над Циципас. Той загуби първия сет след 5:0 в тайбрека, но успя да се възстанови. "Бях съсредоточен, но той (Циципас) бе много решителен. В хода на тайбрека имаше няколко ситуации, в които шансът беше на негова страна. Почувствах, че няма какво повече да направя".


"Съумях да остана в мача, което беше най-важното. Стефанос е страхотен боец. Когато играеш срещу него, трябва винаги да си готов. Съсредоточих се върху най-простите елементи от играта. Опонентите ще стават все по-силни, което е нормално. Но мисля, че шансовете ми са добри. Просто съм щастлив да бъда тук", завърши Григор Димитров.


Победителят от четвъртфиналния сблъсък може да се срещне със световния №1 Новак Джокович. Сърбинът се изправя срещу Лоренцо Сонего от Италия.

Дневник