Италианският тенисист Лоренцо Сонего поднесе голямата изненада на турнира във Виена, отстранявайки световния №1 Новак Джокович във фазата на четвъртфиналите. 25-годишният играч от Торино срази сърбина с 6:2, 6:1 след едва 70 минути.

Победата е най-голямата за Сонего в кратката му кариера. Освен това италианецът се класира за пръв път на полуфинал в турнир от сериите АТП 500. Там той може да срещне Григор Димитров, ако българинът победи Даниел Еванс.

В срещата Сонего спаси всички шест точки за пробив, които даде на Джокович. От своя страна сърбинът беше пробит пет пъти. Той игра слабо, а особено във втория сет поведението му беше странно, показвайки липса на желание да продължава на корта.

Успехът е още по-ценен за Сонего, тъй като италианецът влезе в основната схема на турнира като щастлив губещ от квалификациите.Денят донесе още големи изненади заради отпаданията на Доминик Тийм и Даниил Медведев. Представителят на домакините, който е трети в света и втори поставен във Виена, получи контузия, но доигра срещата си с Андрей Рубльов. Въпреки това руснакът елиминира Тийм след 7:6 (5), 6:2.

Кевин Андерсън спря Медведев в два сета - 6:4, 7:6 (5).

Дневник