Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за октомври.

През нощта в по-голямата част от страната вятърът ще отслабне, в Източна България ще се задържи умерен от север-северозапад, там и облачността ще е значителна и все още на места ще превалява дъжд. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°. Утре облачността над страната ще е значителна, на места главно в източната половина от страната и планинските райони ще има слаби превалявания от дъжд. Ще се задържи ветровито, с умерен до силен вятър от северозапад, в източните райони – от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд, над 1800 м – сняг. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

НИМХ