Григор Димитров отпадна в четвъртфиналната фаза на турнира от сериите АТП 500 във Виена след загуба от Даниел Еванс в три сета - 6:7 (4), 6:4, 3:6. Българският тенисист показа характер и борбеност, но 33-ият в света успя да го спре.

Мачът продължи 2.42 часа.

Димитров не успя да стигне до полуфинал във втори пореден турнир, след като направи това в Антверп.

Това беше пети мач между двамата, като дотук Димитров беше в серия от три поредни успеха. И трите му победи над Еванс бяха на твърди кортове, докато британецът имаше една победа от 2011 г. на трева.

Загубата на Димитров е поредната изненада от деня, след като считаните за фаворити в четвъртфиналните срещи отпаднаха. По-рано Новак Джокович, Доминик Тийм и Даниил Медведев напуснаха турнира.

В полуфиналите Еванс ще се изправи срещу Лоренцо Сонего, който поднесе най-голямата изненада във Виена, отстранявайки световния №1 Джокович.
Срещата започна с размяна на два бързи пробива. Димитров беше първият, който успя да вземе подаването си, но пробивите продължиха в петия и осмия гейм. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Еванс отвори комфортен аванс от 5:1.

Това се оказа решаващо и Димитров нямаше шанс да се върне в резултата. След 60 минути Еванс все първия сет със 7:3 точки.

Развоят на първата част мотивира Димитров и той направи по-силен втори сет. Българският тенисист направи пробив в третия гейм и поведе с 2:1. След това Димитров запази предимството си. Геймовете се движеха по-бавно от първата част, но все пак бившият №3 изравни.

Третият сет започна лошо за Димитров, който се озова в ролята на изоставащ с 0:3. Еванс не свали нивото и не допусна спадове, а опитите на Димитров да промени развоя на срещата се оказаха неуспешни. Сетът завърши 6:3 в полза на британеца.

Дневник