Мачът за световната титла по бокс между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може да бъде преместен от Лондон, където трябва да се проведе. Това каза мениджърът на британския боксьор Еди Хърн.

Причина за опасенията на Хърн е наложената 4-седмична карантина в Англия.

Карантината влиза в сила от четвъртък и ще продължи до 2 декември.

Джошуа и Пулев трябва да се изправят един срещу друг на 12 декември в зала "О2 арена" в Лондон. Първоначалните планове бяха за провеждане на мача с публика.

"Ще опитаме да проведем мача по първоначално планирания начин, но трябва да мислим и за алтернативен вариант някъде в чужбина", каза Хърн. "Карантината е лоша новина за всички, но здравето на хората е от първостепенно значение. Засега имам уверението, че всички мачове от галавечерта са сигурни."

По думите на Хърн, ако на срещата няма публика това ще доведе до спад на приходите от 8 милиона паунда и по-малко средства за двамата боксьори. "Трудно е да отложим мача за април или май, защото никой не е сигурен каква ще бъде ситуацията тогава. Няма и кой да вложи средства толкова далеч в бъдещето", добави мениджърът на Джошуа.

Британският боксьори държи титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Световната боксова асоциация (WBA). Пулев е задължителен претендент за пояса на IBF.

В събота украинецът Александър Усик победи Дерек Чисора, с което стана претендент за титлата на WBO.

Дневник