Британският таблоид "Сън" правилно е нарекъл актьора Джони Деп "бияч на жени", реши съдът. Деп водеше дело за клевета срещу вестника, което загуби, защото твърденията на медията са били "верни по същество".

Съдия Андрю Никъл прие твърденията на бившата съпруга на Деп - Амбър Хърд, че той неколкократно я е тормозил физически по време на петгодишната им връзка. Той прие за доказани дванадесет от общо 14 разглеждани такива случая.

57-годишният Деп, известен с ролите си в "Карибски пирати" и "Едуард с ръцете ножици", съдеше издателите на в. "Сън" и един от журналистите в него - Дан Ултън, за статия от 2018 г. В продължение на три седмици Хърд и Деп свидетелстваха за брака си, предполагаемите изневери, борбата на Деп с алкохола и наркотиците и бесните си скандали. Двамата размениха обвинения, че са избухвали яростно, а Деп призова и свои бивши партньорки да свидетелстват в негова защита.

Хърд съобщи за 14 случая, в които актьорът я е душил, удрял с юмруци, шамаросвал и ритал. Деп твърдеше, че бившата му съпруга лъже, че никога не е бил груб с нея и че върхът на един от пръстите му е бил отрязан, когато тя го замерила с бутилка водка по време на скандал.

"Приемам, разбира се, че твърденията на г-жа Хърд не са независимо доказателство за истинността на обвиненията, но, от друга страна, не са и нерелевантни или негодни", твърди съдията в решението си.

Деп съди конкретно Хърд в друго дело за клевета, този път в САЩ. То започна, след като тя се описа като жертва на домашно насилие в материал, публикуван във "Вашингтон пост".

Дневник