Шуменските полицаи от всички структури на Областната дирекция на МВР подкрепят и ще се включат в националния протест на полицейския синдикат, който ще се проведе в столицата на 8 ноември – професионалният празник на полицията.

Това съобщи за  ШУМ.БГ Стефан Гочев, председател на шуменското синдикално дружество в Синдикалната федерация на служителите на МВР.

„В момента се извършва организация по пътуването. Участниците в протеста няма да са само синдикални членове или такива на трудов договор. Желаещи от всички структури ще се включат, както и от синдикалните полицейски дружества в Нови пазар, Велики Преслав, Каолиново“, уточни той.

Според  него проведените вчера разговори между синдикатите и министъра на МВР за  увеличение на възнагражденията на служителите, в това число и на пожарникарите от 1 януари следващата година с 15%, не са довели до резултат, който ги удовлетворява.

„Нямам представа защо ни разделиха. С Постановление 260 увеличиха възнагражденията на 34 държавни структури с 30% , определени като първа линия на борбата с коронавирус. Ние сме извън тях и се получава така, сякаш сме „втора ръка“, каза Гочев и бе категоричен, че от началото на пандемията полецийските структури също са на първа линия, а само на част от служителите е било осигурено допълнително възнаграждение.

ШУМ.БГ