Барселона" и "Ювентус" постигнаха очаквани победи в група G на Шампионската лига. Каталунците надвиха "Динамо" (Киев) на "Камп ноу" с 2:1, докато "бианконерите" разгромиха "Ферецнварош" с 4:1 като гост.


За "Барселона" победата е трета поред, с която тимът на Роналд Куман направи важна крачка към гарантирането на излизане от групата. Точни за каталунците бяха Лионел Меси в петата и Жерар Пике в 65-ата минута. За "Динамо" се разписа Виктор Циганков.


Меси отбеляза четвъртия си гол от дузпа през този сезон. Аржентинецът все още няма попадение от игра. Освен това голът е 71-и за него в групите на Шампионската лига.


В Унгария "Ювентус" не срещна никакви проблеми с шампиона на страната "Ференцварош". Алваро Мората вкара два гола в седмата и 60-ата минута, а Пауло Дибала добави един в 73-ата. Четвъртото попадение беше автогол на Двали. В края на мача "Ференцварош" намали с гол на Боли.


В група H ПСЖ допусна грешка, губейки с 1:2 като гост на "РБ Лайпциг". Това е втора изненада в групата за деня, след като "Манчестър юнайтед" загуби от "Башакшехир". След три мача "Юнайтед" е начело с шест точки, колкото има и "Лайпциг". ПСЖ и "Башакшехир" са с по три.


В други срещи "Челси" и "Борусия" (Дортмунд) постигнаха категорични победи. Сините разгромиха "Рен" с 3:0 - Тимо Вернер вкара два гола, а Тами Ейбрахам добави един. "Дортмунд" спечели със същия резултат като гост на "Брюж". Всички голове паднаха преди почивката, като Торган Азар вкара в 14-ата, а Ерлинг Холанд в 18-ата и 32-ата.

Mладият нападател вкара 13-ият си гол в 11 мача в Шампионската лига.


Дневник