Брус Спрингстийн стана първият изпълнител с албуми в топ 5 за шесто поред десетилетие. Последният му албум „Letters to you“, който дебютира миналия вторник под номер 2 на Billboard 200, запечата успеха.

Първият му албум „Greetings from Asbury Park, N.J.“ излиза в далечната 1973 година и оглавява класацията тогава.

Пускането на последния албум донесе на изпълнителя най-добрата печалба от 2014 г. насам, с 96 000 продадени копия. „Letters to you“ също е невероятно популярен като винилови плочи с 18 000 продадени копия.

Спрингстийн, известен още като The Boss, записва този албум в домашното си студио в Ню Джърси в продължение на пет дни. Той е „едно от най-големите преживявания по време на запис“, което някога е имал. Спрингстин избра да се откаже от прекомерното популяризиране на албума и вместо това да се съсредоточи върху използването на своята платформа за насърчаване на демокрацията. В дискусия за настоящия политически климат изпълнителят заяви, че демокрацията „не може да издържи още четири години управлението на Тръмп“.

Спрингстийн организира благотворителен концерт за Фонда за подпомагане на борбата срещу пандемията в Ню Джърси (NJPRF), на който присъстваха редица знаменитости. Концертът се състоя на 22 април и беше излъчен по местната телевизия, радио и др.

Брус Спрингстийн е носител на множество награди, сред които двадесет Грами, две Златен глобус и една Оскар. В хода на кариерата си е продал над 65 милиона албума в Съединените щати и 120 милиона по целия свят. /БГНЕС