Сърбинът със словенски паспорт Славиша Стоянович ще бъде новият треньор на "Левски", след като е дал съгласието си да се завърне в клуба. Собственикът на сините Наско Сираков съобщи в ефира на "Дарик" радио, че се е разбрал със Стоянович.

Той ще поеме отбора през следващата седмица, като през уикенда сините играят с "Локомотив" (Пловдив).

"Разговаряхме със Стоянович и уточнихме нещата по договора с него. В понеделник ще го представим, а преди това в събота ще гледаме двамата заедно мача ни с "Локомотив", обяви Сираков.

Стоянович беше начело на "Левски" между август 2018 и януари 2019 г. и водеше "Левски" в 20 мача, в които постигна 13 победи, веднъж завърши наравно и загуби шест пъти. Головата разлика на тима в този период е 49:23. Той се задържа на поста само 174 дни, преди да поеме националния отбор на Латвия.

Стоянович ще дебютира начело на сините срещу ЦСКА, като дербито от 13-ия кръг на Първа лига ще бъде в уикенда 21-22 ноември.

В момента "Левски" е воден от Живко Миланов, след като досегашният треньор Георги Тодоров подаде оставка. Това се случи след домакинската загуба от "Черно море". "Левски" е на 12-о място в Първа лига след 11 изиграни мача, като има 11 точки.

Дневник