24-годишна, осъждана 4 пъти за кражба, задигна 31 600 лева и 300 евро от къща във върбишкото село Иваново. Заловена е за часове, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Сигнал за кражбата бил подаден в полицейското управление във Велики Преслав, малко след 15,30 часа вчера. Малко по-рано 40-годишният собственик на имота се прибрал в дома си и разбрал, че някой е влизал. Станало ясно, че е проникнато през прозореца, като някой с нож е махнал маджуна и е свалил стъклото, без да го счупи. 

Криминалисти от полицейското управление и колегите им от областната дирекция извършили заградителни мероприятия в селото. Само час и половина по-късно установили извършителя. Оказало се, че парите са взети от добре позната на местните полицаи 24-годишна жена. Тя живеела близо до окрадения дом и знаела, че собствениците разполагат със средства. Проследила, кога отиват на работа.   

В нея била намерена цялата сума пари. 

От полицията уточниха, че същата има 4 присъди за кражби. Последната от тях е 1 година затвор, наложена през 2018-та. Тя е с 3-годишен изпитателен срок, който към момента не е изтекъл и затова крадлата ще я лежи заедно с новата. 

ШУМ.БГ