90 са новодиагностицираните положителни за Covid-19 жители на Шуменска област, съобщиха от РЗИ. В МБАЛ-Шумен през последното денонощие са починали 8 души с доказана коронавирусна инфекция.

Седем са загубили живота си през вчерашния ден, един тази сутрин. Починалите са мъже на 50, 56, 60, 62 и 75 години и жени на 54, 78 и 82 години. През вчерашния ден са приети 20 души с показатели на коронавирусна инфекция, изписани са 11, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в лечебното заведение.

221 са хоспитализираните с клинична картина за коронавирус пациенти в шуменската болница до 9,30 часа тази сутрин. От тях 160 са доказаните случаи след положителен тест, за останалите 61 резултатите от тестовете се очакват.

В момента в МБАЛ Шумен пациенти с Covid-19 се лекуват в Инфекциозното отделение и в обособени сектори в Първо вътрешно, във Второ вътрешно, в Детско отделение и в ОАИЛ. Има ковид сектор и във филиала в Нови пазар.

От 90-те новорегистрирани за последните 24 часа областният град продължава да е с най-много случаи - 40. В Нови пазар са 17, във Велики Преслав 8, по 2 случая има в Смядово и в шуменското село Мараш. По един доказан заразен има в градовете Плиска, Каспичан и Върбица, както и в селата Мадара, Царев брод, Радко Димитриево, Ивански, Панайот Волов, Дибич, Велино, Драгоево, Миланово, Енево, Загориче, Върбак, Ясенково, Буйновица, Черноглавци, Борци и Иглика.

От новорегистрираните 46 са мъже и 44 жени. Най-възрастният е мъж на 99 години от Нови пазар, с позитивен тест са двама до 18 години - момиче на 7 и момче на 17 от Шумен.

ШУМ.БГ