Определен кръг от приближени до премиера Бойко Борисов са получили злати кюлчета от лимитирана серия с неговия лик. Това заяви тази сутрин пред Би Ти Ви съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

Кюлчетата били за "добър спомен от премиера" и точно такива били и кюлчетата, които се виждат на някои от снимките, за които се предполага, че са правени в спалнята на премиера. Атанасов отказа многократно да съобщи кой му е дал тази информация, но подчерта, че е напълно убеден, че тя е "100% сигурна". "Не се шегувам с това нещо, това показва образа на Бай Ганьо, който ни управлява", заяви Атанасов.

Той съобщи, че ДСБ в момента завършва проучване на "около 70 едри корупционни казуса, съпътствали управлението на Борисов, от които става ясно, че наистина всяка година в България се крадат огромно количество пари", и скоро тези казуси ще бъдат оповестени. "Когато "Демократична България" е част от следващия парламент, ще работи основно за това да се разследват тези корупционни схеми", подчерта той.
Атанасов съобщи, че ако влезе в следващия парламент, "Демократична България" ще си сътрудничи с "всички, които не са част от сегашното статукво".

Атанасов коментира, че според българското законодателство кризата с COVID-19 е заплаха за националната сигурност, и попита защо не се свиква Консултативният съвет за национална сигурност или Съвета по сигурността към премиера. "Борисов се страхува от това, че има много нисък рейтинг, и затова се опитва да се обгражда от бушони", смята Атанасов.

"Борисов стиска властта, защото иска едни пари да дойдат от Европа и да ги пусне в обръчите от фирми, такъв му е и бюджетът. Неговата задача винаги е била да разпределя порциите в обръчите от фирми, които след това връщат парите, които видяхме в неговото чекмедже", коментира още Атанасов.

Дневник