Роджър Федерер е готов да се завърне на кортовете в началото на 2021 г. и да се представи силно на Australian Open, обяви треньорът на швейцареца Иван Любичич. Носителят на 20 титли от Големия шлем се възстановява от контузия в коляното и операция, но според треньора му процесът върви добре.

Федерер не е участвал в турнири именно от Australian Open в началото на 2020 г. Там той отпадна на полуфинал от Новак Джокович.

"Той (Федерер) се намира във фаза на възстановяване и мога да кажа, че нещата вървят много добре. Засега всичко се развива по най-добрия начин", коментира Любичич пред OKtennis.

"Роджър тренира повече и повече, увеличава натоварванията и се чувства все по-добре. Любопитен съм да видя доколко ще може да натиска в следващите месеци. Но го виждам много уверен и с желание да се завърне на корта."

Федерер вече не е едноличен №1 по титли от Шлема, след като Рафаел Надал спечели рекордна 13-а титла от "Ролан Гарос" и се изравни с Маестрото.

Планът на Федерер и екипа му е Australian Open да бъде първият му турнир за 2021 г. "Той може да играе важна роля в него, а едва след това ще мислим за графика му и пълната програма", добави треньорът на швейцареца.

Дневник