Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, значително по-високо от средното за ноември.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, но след полунощ в низините и котловините ще започне да се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще бъдат предимно между 3° и 8°, в София около 3°. Утре отново ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, но преди обяд на много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 14°.

Над планините ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще има мъгла или ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

НИМХ