Министерството на младежта и спорта е одобрило за финансиране проекта на Община Шумен за ремонт на част от спортен комплекс „Плиска“.

Ремонтът обхваща залите за хандбал, баскетбол и волейбол от комплекса, а одобрената сума е в размер на  637 988 лева без ДДС.

Със средствата ще се извърши  демонтаж на цялата дограма, настилката, радиаторите и електроинсталацията, кърпежи по вътрешна мазилка, стъргане на подкожушена боя, грундиране и боядисване на стените. Предвижда се нова шлайфана настилка и полагане на спортна настилка по подовете.  Ще се възстанови външната обрушена мазилка, ще се монтира фасадна топлоизолация, нова фасадна дограма, ще се поставят улуци и водосточни тръби. Предвижда се изцяло нова електроинсталация, отговаряща на изискванията на безопасна експлоатация.

Изборът на фирма, която ще извърши ремонта, ще се направи от Министерството на младежта и спорта, което вече обяви обществена поръчка за целта.

Документи за участие в нея се приемат до 23 ноември, а срокът за реконструкция на частта от зала „Плиска“ е 180 календарни дни.

ШУМ.БГ