Бившият национал Стилиян Петров вярва, че присъствието на Димитър Бербатов в управлението на българския футбол ще внесе положителна промяна.

"Димитър Бербатов трябва да заема ръководна длъжност в БФС. Човек с визия, интелект, постоянство и прагматизъм. Той е една от тези емблематични и независими личности. Бербатов знае, че винаги може да се обърне към мен за съвет и за подкрепа. В името на доброто на българския футбол", каза Петров в интервю за "24 часа".

Той поясни, че в лицето на Бербатов и Петър Величков вижда надежда за българския футбол. Очаква се бившият дългогодишен изпълнителен директор на OMV и член на изпълнителния комитет на футболния съюз да се кандидатира за президент на БФС, като той ще бъде подкрепен от Бербатов.

Конгресът за избор на президент беше отлаган няколко пъти, като провеждането му на 11 декември също е под въпрос заради ситуацията с коронавируса в страната.

Петров вижда проблем във функционирането на БФС. Според него е имало достатъчно време да бъде избран президент след оставката на Борислав Михайлов преди година. Петров недоумява защо конгресът не може да се проведе онлайн.

По думите му представянето на националния отбор показва, че не се работи правилно на всички нива във футбола. "Изход винаги има, но трябва промяна, работа и професионализъм. Липсва ясна и ефективна структура в цялата система. Имиджът на българския футбол се влошава с бързи темпове", допълни Петров.

Дневник