ЦСКА-София има вече нов старши треньор и той се казва Бруно Акрапович - човекът, извел "Локомотив" (Пловдив) до две Купи на България и участие в Лига Европа. Босненецът поема "червените" от сряда, съобщи "Диема Спорт", а още утре може да бъде обявен от клуба от Борисовата градина.

Новината съобщи първо "Труд".

Акрапович се възползва от клауза в договора си с Локо, според която е свободен да си тръгне, ако получи по-добра оферта.

ЦСКА-София търсеше треньор - най-вече в чужбина, следа като уволни Стамен Белчев преди две седмици. Оттогава временно начело е Даниел Моралес.

По-рано днес "червените" победиха "Монтана" с 2:1 в мач от 12-ия кръг на Първа лига. За втори път от началото на сезона "червените" записват два поредни успеха в елита.

Те можеха да спечелят далеч по-убедително, но вместо това трябваше да се бранят в последните минути, когато домакините търсеха изравняване.

"Монтана" излезе без четирима футболисти, заразени с коронавируса, а по същата причина не можеше да разчита и на треньора си Никола Спасов.

Гостите поведоха още в 8-ата минута с автогол на Реян Санханджи след центриране на Греъм Кери. Последваха пропуски на Ахмед Ахмедов и Али Соу. "Монтана" застраши съперника си едва в края на полувремето, когато Стефан Каменов от добра позиция не уцели рамката.

След почивката вратарят на монтанци Марин Орлинов продължи да спасява отбора си. Този път най-активен в пропуските бе Ахмед Ахмедов, а не Али Соу. Именно той удвои в 76-ата, когато бе изведен на чиста позиция от Тиаго.

Веднага след това Николай Минков с добавка върна интригата. Домакините стигнаха до една добра ситуация за изравняване - вратарят Густаво Бусато се намеси при изстрел на Спас Георгиев.

Кръгът е доста орязан - три мача са отложени заради заразени с коронавируса. Двубоите "Ботев" (Пловдив) - "Черно море" и "Етър" - "Арда" завършиха по 0:0.

Следват две седмици почивка в Първа лига заради последното за година прекъсване заради националните отбори.

Клуб Z