"Манчестър сити" и "Ливърпул" не се победиха в дербито от осмия кръг на Висшата лига, завършвайки 1:1. "Гражданите" могат да съжаляват повече за резултата, който ги оставя във втората половина на таблицата и на пет точки от съперника за титлата.

Тимът на Пеп Гуардиола можеше да направи обрат, след като се озова в ролята на догонващ.

"Ливърпул" откри в 13-ата минута от дузпа, но в 31-ата Габриел Жезуш изравни. В самия край на първото полувреме Кевин Де Бройне пропусна дузпа.

След осем кръга "Ливърпул" има 17 точки, като изостава с една от лидера "Лестър". В следващия кръг червените приемат именно "лисиците". Между двата тима на второ място е "Тотнъм", който имаа 17 точки. След паузата за националните тимове "шпорите" приемат "Сити".

Срещата на "Етихад" започна интересно, с положения и пред двете врати. В крайна сметка в 13-ата минута "Ливърпул" поведе, получавайки дузпа заради нарушение на Кайл Уокър срещу Садио Мане.

След това попадение "Сити" се активизира и започна да води играта предимно в полето на гостите. В 31-ата минута Кевин Де Бройне успя да намери Жезуш в наказателното поле, той реагира по-добре от бранител в червено и промуши топката зад Алисон - 1:1.

В края на първата част Джо Гомез игра с ръка при центриране на Де Бройне. След намеса на системата VAR дузпа беше дадена и за "Сити", но ударът на Де Бройне излезе в аут.

През втората част "Ливърпул" разчиташе на контраатаки, но нямаше толкова шансове да излезе на добри позиции. "Сити" доминираше, но най-добрата възможност пропусна Жезуш, когато с глава на уцели вратата.

Дневник