Валенсия победи категорично Реал Мадрид с 4:1 в двубой от 9-ия кръг в Ла Лига. Реал откри с попадение на Бензема в 23-ата минута на мача. След пребиване на дузпа в 34-ата минута на двубоя Солер възстанови равенството, а след ново разглеждане на ситуация с видеоасистент "прилепите" обърнаха резултата след автогол на Варан в края на полувремето. Солер след ново изпълнение на дузпа в 54-ата минута направи резултата 3:1. В 63-ата минута след нова дузпа Солер реализира своя хеттрик. Този път наказателния удар беше отсъден за игра с ръка на Рамос.

В началото Черишев имаше възможност да създаде опасност пред вратата на Реал, но бранител се справи перфектно със ситуацията във втората минута на двубоя. В следващите минути Лука Модрич на два пъти създаде сериозни опасности пред вратата на домакините, но до гол не се стигна.

Така се стигна до 23-ата минута, когато Бензема получи свободно пространство и с топовен удар матира вратаря на домакините. Малко преди това отново той имаше възможност да се разпише с хубав удар, но вратарят се справи.

В 30-ата минута дойде един от интересните моменти в двубоя. Лукас Васкес игра с ръка в наказателното поле на Реал, последва дузпа, Солер застана зад топката стреля, Куртоа спаси при добавката изпълнителят нацели гредата, а топката беше в вкарана в мрежата от Муса, който беше в положение на засада. Това наложи пребиване на наказателния удар, а след новото изпълнение Солер изравни резултата.

След автогол и разглеждане на ситуацията с ВАР домакините обърнаха резултата след автогол на Варан в края на полувремето.

Втората част започна вихрено с бързи две ситуации пред двете врати. Първо в 46-ата минута Реал направи отлична атака, но Доменек излезе напред и изчисти, а в следващата минута Лий нацели страничната греда на вратата на Куртоа, но и вратарят на "белия балет" докосна топката, за да я отклони към гредата.

С гол от дузпа в 54-ата минута на Солер резултатът набъбна до 3:1 след като нарушение на Марсело в наказателното поле на Реал. Нова дузпа във вреда на Реал Мадрид след игра с ръка на Рамос позволи на Солер да реализира своя хеттрик в 63-ата минута на мача.

Срещата не вървеше никак добре за Реал, след като и Бензема напусна с разтежение в областта на слабините в 76-ата минута на срещата. Мариано Диас отправи опасен удар към вратата на Валенсия в края на двубоя, но топката мина встрани от вратата.

В крайна сметка Валенсия постигна разгромна победа над съперника и с актив от 11 точки заема 9-ото място, а Реал е на 4-ата позиция с 16.

Валенсия - Реал Мадрид 4:1
голмайстори: 0:1 Бензема (23), 1:1 Солер (34-дузпа), 2:1 Варан (45-автогол), 4:1 Солер (54-дузпа, 63-дузпа)

Ето и съставите на двата отбора:

Валенсия: Доменек, Вас, Паулиста, Гуиламон, Гая, Солер, Муса (87-Джейсън), Рачич, Черишев (77-Лато), Лий (81-Гамейро), Гомес (87-Собрино)

Реал Мадрид: Куртоа, Лукас Васкес, Варан, Рамос, Марсело, Валверде (76-Кроос), Модрич, Иско (83-Йович), Асенсио (64-Родриго), Бензема (76-Диас), Винисиус (64-Йодегор)

Гонг.бг