Областният информационен център в Шумен организира онлайн кампания за популяризиране на Проект "Красива България" 2020, част от програмата на МТСП за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в 10-те общини на областта.

Онлайн събитието ще се проведе на 12 ноември /четвъртък/ от  10:00 часа в безплатното приложение за видеоконферентни разговори ZOOM, съобщиха от ОИЦ.

По време на кампанията ще бъде представена и подмярка „Помощ за подготвителни дейности“ от Мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони, съфинансирана от Европейския земеделски фонд в частта на малките пилотни проекти.

В програмата ОИЦ са включили представяне на мерките „Подобряване на обществената среда в населените места”, „Подобряване на социалната инфраструктура” и „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип”.

Темите ще бъдат представени от управителя на ОИЦ - Шумен Галина Минчева и Ирена Стефанова - експерт към центъра.

Организаторите канят кметовете на общините, представители на държавни институции и училища, лечебни заведения и местни инициативни групи като уточняват, че е необходимо
да регистрират желанието си като се включат в събитието на електронната поща на ОИЦ: oic_shumen@abv.bg до 17:00 часа на 11 ноември 2020 г.

ШУМ.БГ