Франция вече е четвърта по заразени

Франция взе дълго заеманото от Русия четвърто място - след САЩ, Индия и Бразилия - по потвърдени случаи от началото на пандемията.

След вчерашното обновяване на данните изчисленията на "Ройтерс" сочат, че заразените достигат 1.807 млн., а в Русия са 1.796 млн., при средно 40-50 хил. нови случая на ден в едната страна и близо 20 хил. в другата.

Бразилия спря тестове на китайска ваксина заради "сериозен инцидент"

Бразилските здравни власти спряха продукт на китайската компания "Синовак" заради "сериозен неблагоприятен инцидент", пише Би Би Си.

Това е една от ваксините, които вече се тестват глобално на финален етап. В Китай обаче тя вече се използва върху хиляди хора като част от извънредна програма за ваксиниране.

Не се съобщават подробности защо е решено да спрат изследванията. Бразилия е сред най-тежко засегнатите страни от коронавируса с над 5.6 млн. потвърдени случая и над 163 хил. смъртни, сочат данните на университета "Джонс Хопкинс", с 11 хил. нови днес. Над 163 хил. души са починали.

Заразените с коронавирус в Колумбия са вече 1 149 063, предаде ТАСС, като се позова на колумбийското здравно министерство. През последното денонощие в Колумбия са регистрирани 5176 нови случая на заразяване с коронавирус. Новите смъртни случаи са 183. Общият брой на починалите от вируса в Колумбия е 32 974. Оздравелите са 1 047 017.

В столицата Богота случаите на заразяване са 336 585.

Над 15 хил. заразени в Германия

Потвърдените нови случаи на коронавирус в Германия за последното денонощие са 15 332, с което заразените в страната от началото на епидемията се увеличават на 687 хил. души, предаде "Ройтерс", като се позова на данни на института за заразни болести "Роберт Кох".

Починалите с коронавирус през последните 24 часа са 154 и с това смъртните случаи стават общо 11 506.

От миналата седмица Германия е в карантинен режим. За месец са затворени ресторанти, барове и други заведения за хранене.

Храни и напитки се предлагат само с доставка. Не работят също театрите, кината и концертните зали, фитнес клубове, басейни, козметични студиа. За разлика от карантината през пролетта сега детските градини и училищата, а също магазините и фризьорските салони, остават отворени. На обществени места могат да се срещат членове на максимум две домакинства. Нощуването в хотел е разрешено само при крайна необходимост, не и с туристическа цел, припомня ТАСС.

Дневник