Андрей Апостолов от гр. Добрич намира успешно лечение в болница „Чорлу Ватан“, Турция.
Чувството на пълнота след прием на малко количество храна, подуването и киселините, както и неопределената болка в стомаха са често срещан проблем сред много хора. Ако обаче този дискомфорт е наличен на дневна база или е придружен от допълнителна симптоматика, може да бъде индикатор за сериозно заболяване. Едно от тях е рак на стомаха. Ракът на стомаха е злокачествен тумор на стомашната лигавица, който произхожда от стомашните клетки, произвеждащи слуз (мукус). Въпреки че в Европа диагностицираните случаи на рак на стомаха намаляват прогресивно, той остава един от най-често срещаните тумори, като при мъжете се нарежда на трето място след този на белите дробове и на дебелото черво.

Такъв е и случаят на 50-годишния Андрей Апостолов от Добрич. Той е женен и притежава семеен бизнес в областта на търговията. Андрей има оплаквания в продължението на около една година. Не след дълго те започват да пречат на нормалния му начин на живот. Така, той решава, че е време да се предприемат мерки и запазва час за консултация при специалист в България. Следват множество тестове и сложни, изтощаващи изследвания. При последното му посещение при лекар му е поставена страшната диагноза рак на стомаха.

„Всички бяхме шокирани от диагнозата.“, споделя Андрей. Семейството му започва да търси варианти за лечение. Не изключват и консултация в чужбина. „Мои близки ми предложиха да поискам второ мнение в болница „Чорлу Ватан“, Турция. Не съм се колебал и за миг! Те вече бяха ползвали услугите на болницата и аз знаех, че мога да им имам доверие.“, спомня си Андрей.

Андрей се свързва с международния отдел за обслужване на пациенти на болница „Чорлу Ватан“. След проведен разговор е направена необходимата организация и е запазен час за преглед в клиниката по обща хирургия на лечебното заведение.

„Няколко дни по-късно пациентът пристигна в болницата с оплаквания за болки в стомаха. След извършен физически преглед и провеждане на допълнителни изследвания се установи наличието на стомашен тумор. Препоръчахме на пациента интервенцията „лапароскопска субтотална гастректомия”. След хоспитализация и приключване на предоперативната подготовка, интервенцията беше извършена успешно.“, споделя оп. д-р Мустафа Ондер Долап, специалист по обща хирургия.

След кратка хоспитализация, Андрей е изписан в много добро общо състояние. Той не крие вълнението и благодарността си, когато разказва за болницата: „Контактът с болницата беше осъществен много лесно. При посещението си останах очарован от посрещането и от отношението на всички – от персонала по почистването до лекарите и хирурзите. Всички полагаха изключителни грижи за мен и моето семейство и отговаряха на всичките ни въпроси с много търпение и любезност!“

Андрей вече се завръща към нормалното си ежедневие без болка и съпътстващи проблеми. „Възстанових се много бързо и се чувствам повече от добре! Определено препоръчвам болница „Чорлу Ватан“ с две ръце!“

Ако и вие искате да се консултирате с оп. д-р Мустафа Ондер Долап, можете да го направите тук.

 

*Платена публикация

Статията не е част от редакционното съдържание на ШУМ.БГ