Рекорден брой състезания ще има във Формула 1 през 2021 г. Най-популярната автомобилна надпревара представи предварителния календар за следващия сезон, който включва 23 старта.

Извън списъка е Виетнам, като азиатската държава трябваше да приеме първото си състезание по улиците на Ханой през април, но то беше отменено заради пандемията. От Формула 1 не съобщават причините за изваждането, но според Би Би Си то се дължи на ареста на президента на народния комитет Нгуен Дак Чанг.

Дебют в календара ще направи Саудитска Арабия въпреки критиките и недоволството от страна на много организации за защита на човешките права. Държавата често е обвинявана, че с инвестициите си в спорта се опитва да изчисти имиджа си пред света.

Никога досега Формула 1 не е провеждала повече от 21 състезания за година. Сезонът обичайно ще бъде открит в Австралия на 21 март и ще завърши в Абу Даби на 5 декември. Гран при на Бразилия се завръща на фона на страховете около бъдещето на състезанието.

Изпълнителният директор на собствениците от "Либърти медия" Чейз Кери заяви, че планът за 2021 г. е състезанията да се провеждат с публика.

"Доказахме, че можем да пътуваме и организираме безопасно състезанията, като нашите промоутъри осъзнават необходимостта да продължим напред и да овладяваме вируса", каза Кери.

Дневник