С 28% е намаляло посещението на ресторанти, кафенета, търговски центрове, тематични паркове, музеи, библиотеки и киносалони. Това сочи новият доклад на Google Maps за придвижването на хората в България. Данните разглеждат периода от 25 септември до 6 ноември 2020 година.

Според данните 4% повече посещаваме пазари, магазини за хранителни стоки и аптеки. 11% пък по-малко ходим в национални паркове, на площади и обществени градини.

Ходенето на работа в офиса е намаляло с цели 25% в разглеждания период спрямо юли-септември. Спадът е драстичен предвид факта, че предишният период е отпускарски и мнозина са били на почивка. Седенето у дома се е увеличило с 6%, показват още данните на технологичния гигант.

Ползването на градски траспорт е намаляло с 16 пункта.

Най-малко са намалили социалните си контакти бургазлии. Показателите сочат, че едва 15% по-малко са се посещавали търговски и развлекателни центрове в града. За сравнение в Благоевград цели 40% по-малко хора посещават кафенета и ресторанти, а в столицата 31%.

Статистическите данни се изчисляват въз основа на информацията от потребителите, които са включили "История на местоположенията" за профила си в Google.

Днес.бг