С проблеми в състава, но и желание за изход от кризата националният отбор по футбол приема Гибралтар. Приятелската среща е тази вечер в 19.30 ч. в София.

Селекционерът Георги Дерменджиев няма да може да използва голяма част от основните си футболисти. Заразени с коронавируса са вратарят Николай Михайлов, Антон Недялков, Тодор Неделев и Георги Костадинов. Дерменджиев посочи, че проблемите са свързани още с вратаря Пламен Илиев, Петър Занев, Иван Горанов, Кирил Десподов и Исмаил Иса.

"Независимо от нивото, за нас е важно да има победа. Така играчите ще придобият самочувствие и вяра в себе си за следващите два мача. Когато избистриш един състав от играчи, а след това трябва да замениш няколко, е трудно. В крайна сметка се съобразяваме и вървим напред", каза Дерменджиев в навечерието на двубоя.

България е в труден момент, след като не успя да се класира за европейското първенство. Отборът е спечелил само веднъж в последните си 19 мача.

"За нас това е много важен мач. България има изключителна история, за нас е чест да излезем срещу този отбор, уважаваме нашия съперник", каза селекционерът на Гибралтар Хулио Сесар Рибас в продължилата си около минута среща с медиите.

Неговият отбор спечели последните си два официални двубоя след минимални победи срещу Лихтенщайн и Сан Марино в най-ниското ниво на Лигата на нациите.

След срещата с Гибралтар на българския отбор му предстоят мачове с Финландия и Ирландия в Лигата на нациите.

Дневник