Заради усложнената епидемична обстановка Дирекция „Бюро по труда” в Шумен предоставя възможност на регистрираните безработни лица през месеците ноември и декември да провеждат своите планирани срещи с трудовия си посредник дистанционно, съобщиха оттам.

За целта е необходимо до датата, посочена в регистрационната им карта, безработните лица да се свържат с трудовия си посредник, за да отчетат възложената им стъпка от плана за действие и набележат следваща, в съответствие с актуалната ситуация и възможностите за намиране на работа.

Безработните лица могат да се обадят от личния си телефонен номер (или посочения при регистрация в ДБТ), да изпратят съобщение по електрона поща или чрез профила си в модул „Личностен профил на търсещо работа лице”.

От Бюрото по труда припомнят, че неосъществената планирана среща на безработното лице с трудовия посредник, съгласно Закона за насърчаване на заетостта, се счита за неизпълнение на плана за действие. Това е основание за прекратяване на регистрацията, а възстановяването й е допустимо само при наличие на уважителни причини, доказани със съответните документи.

Заради спазването на противоепидемичните мерки се отменят и изнесените услуги на дирекция „Бюро по труда” чрез изнесени работни места и мобилни бюра по труда по населени места, съобщиха още от дирекцията и уточниха, че при посещение в бюрата ще се спазват инструкциите на Министерство на здравеопазването – ограничен достъп с осигуряване на физическа дистанция между служители и посетители, недопускане на лица без защитни средства или такива с проявени сиптоми на заболяване.

За по-подробна информация телефоните на трудовите посредници за Шумен - 054 870052, 054 877084, 054 800324; за филиал Венец – 0882825031; за филиал Хитрино – 0882825026.

ШУМ.БГ