Към 10,00 ч. днес в коронавирусните отделения на МБАЛ-Шумен са хоспитализирани 241 пациенти с клинична картина за Covid-19. От тях 202 са с потвърдени положителни проби, 39 изчакват резултатите си. През вчерашния ден са били изписани 18 пациенти, а са приети 24 нови, съобщиха от лечебното заведение. 

През последното денонощие са починали трима мъже с Covid-19 – на 58, 68 и 80 години. В интензивното отделение на болницата са настанени петима, един от тях е поставен на изкуствена вентилация.

Към момента единственият лекар доброволец в болницата е заместник-кметът на община Шумен д-р Светлана Маркова. Една гражданка доброволно и без заплащане помага в деловодството, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Лечебни дейности” в МБАЛ. 

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че за последното денонощие новите случаи на регистрирани с положителни проби за Covid-19 в Шуменска област са 58. За денонощието в Единния информационен портал няма нито един случай на установен положителен резултат сред пациенти на ученическа възраст и лица под 18 години. 

Най-много са случаите в община Шумен – 38, като от тях 36 са в общинския център, по един има в селата Мадара и Ветрище. В община Велики Преслав има 13 нови заразени с коронавирус. От тях по един има в селата Мокреш и Кочово. По един нов положителен резултат е установен сред жители на Гусла и Пристое в община Каолиново, в Риш, община Смядово, Бяла река в община Върбица, в Нови пазар, в с. Капитан Петко, община Венец и в с. Развигорово, община Хитрино.

Към 10,00 часа броят на карантинираните в Шуменска област е 1103. 

ШУМ.БГ