Дербито между ЦСКА и "Левски" от 13-ия кръг на Първа лига ще се проведе без публика. Това е резултат от решението на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да продължи забраната спортни събития да се провеждат с публика до края на месеца като част от мерките срещу коронавируса.

Единственото изключение остава за мачовете от турнира по тенис "София оупън", който се провежда тази седмица. Всички останали събития със състезателен и тренировъчен характер на открито и закрито ще са пред празни трибуни поне до 30 ноември.

Мачът между ЦСКА и "Левски" е насрочен за 21 ноември. Двубоят може да се окаже под въпрос, тъй като сините имат повече от десет футболисти с коронавирус, заради което срещата им с "Локомотив" (Пловдив) вече беше отложена.

Забраната означава, че ЦСКА ще домакинства без публика в още две важни срещи - с "Йънг бойс" в Лига Европа и с "ЦСКА 1948" в първенството.

Пред празни трибуни ще се проведе и мачът на националния отбор с Финландия в Лигата на нациите в неделя.

Сезонът в Първа лига започна с привърженици по трибуните, като още от началото на почти всеки мач се виждаха нарушения на мерките и струпване на запалянковци. Въпреки това до скоро имаше позволение за публика по стадионите. Когато броят на заразените в България започна да се увеличава рязко през октомври, дойде и промяна в нагласите. Министърът на спорта Красен Кралев, който в началото изразяваше задоволство от феновете, вече промени позицията си.

Дневник