"Барселона" все още не успява да постигне желаното споразумение с футболистите си за намаляване на заплатите им, обявиха от клуба. Въпреки това от ръководството на каталунците запазват положителна нагласа, че целта ще бъде изпълнена.

В сряда са проведени разговори между управителния съвет и представителите на футболистите, като те са завършили без резултат.

В официалното си съобщение ръководството на "Барселона" припомня, че заради пандемията има голям финансов проблем, изразяващ се в намаляването на приходите на клуба с повече от 300 млн. евро. Това задължава клуба да намали разходите за заплати със 191 млн. евро, посочват от "Камп ноу".

Все пак от ръководството заявяват, че двете страни са изразили "искрено и твърдо желание за разбирателство". Освен това се казва, че са преодолени много от трудностите от миналите дни на преговори, които до момента са изглеждали нерешими.

Поставен е срок до 23 ноември, в който клубът и играчите ще имат време да мислят за позициите си в търсене на споразумение.

Темата за заплатите на играчите вече предизвика напрежение през пролетта при появата на пандемията, но изход беше намерен.

Дневник