Ангъс Йънг призна, че не е мислил, че „AC / DC” ще намерят сили за нов албум или ще излязат отново на сцената след тяхното “Rock or Bust World Tour” през 2016 г. и поредицата промени в групата.

Рокаджиите, изпълнили парчета като „Highway to Hell“ се завръщат с първия си студиен албум от 2014 г. „Power Up“ в петък (13.11.20) и членът-основател Ангъс призна, че не е смятал, че това изобщо някога ще бъде възможно.

Фронтменът Брайън Джонсън, 73-годишен, беше принуден да вземе тайм-аут от изпълненията на живо по нареждане на лекаря поради прогресивна загуба на слуха, а фронтменът на „Guns N ‘Roses” Аксел Роуз временно зае мястото му, за да завършат турнето.

Барабанистът Пол Ръд междувременно беше сменен през 2015 г., след като се призна за виновен за заплаха за убийство и за притежание на метамфетамин и канабис. Басистът на групата Клиф Уилямс реши просто да се пенсионира.

Година по-късно братът на Ангъс, Малкълм Йънг, за съжаление почина след продължителна битка с болестта на Алцхаймер.

А 65-годишният Ангъс призна, че е преминал през период на изключителна самота и депресия и е удавил мъките си с обилни количества уиски в продължение на месеци.

Той призна пред Би Би Си: „Беше доста самотно време. Изведнъж семейството ви, съучениците ви, групарите, с които сте били от 37 години просто ги няма и няма какво да направите. Зарових главата си в бутилка уиски за няколко месеца. Получи ми се доста добре”.

Относно стила на групата, Ангъс е категоричен: “Може би това е така, защото бяхме упорити, но все едно, когато искам да чуя „Ролинг Стоунс”, нямам нужда те да се опитват да се правят на джаз група. Придържахме се към това, което сме правили най-добре. Винаги сме откривали, че нашата сила /мощен звук/, не е наша слабост”./БГНЕС, Контактмюзик