15 пациенти са приети вчера в шуменската болница заради COVID-19. Към 10:00 ч. днес, информацията от МБАЛ-Шумен показва, че са хоспитализирани общо 235 пациенти. От тях 195 са с положителна проба за коронавирус, а останалите 40 очакват резултати от PCR тест. Изписаните са 20, а починалите са двама мъже - на 63 г. и 47 г., като и двамата са с придружаващи заболявания, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицински дейности“ в МБАЛ-Шумен.

От вчера са увеличени и леглата в интензивния сектор за пациенти с COVID-19 от 4 на 8. В момента в ОАИЛ са 7 пациенти, от тях 4-ма са интубирани.

„Ситуацията в областната болница продължава да е усложнена. За седмицата, според справката на НЗОК, отново МБАЛ-Шумен е лечебното заведение с най-много хоспитализирани пациенти в страната, които страдат от COVID-19”, каза д-р Йорданка Маринова

Управителят на КОЦ-Шумен д-р Свилен Арнаудов подчерта, че в общинското лечебно заведение към момента са заети 19 от общо 20 легла, отделени за заразени с вируса пациенти.

За изминалото денонощие 38 са новите случаи на жители на област Шумен с положителен за COVID-19 тест, показват данните от Единния информационен портал и обобщени в РЗИ-Шумен.

Сред новозаразени преобладават мъжете - 22-ма, а жените са 16. Момиченце на 4 години от Смядово е най-младият жител на областта с положителен PCR. То е и единственото дете, регистрирано за изминалото денонощие, а жена на 72 години от Шумен е най-възрастният.

Най-много от заболелите са от град Шумен - 24 души. 3 са случаите от град Смядово, в община Нови пазар са 4-ма, един, от които е жена от село Стан, а останалите от града. Заразени има и в община Велики Преслав – 5 души, като четирима са от града, а един от село Драгоево.

ШУМ.БГ