Британският престолонаследник принц Чарлз многократно е обявяван за най-добре облечения мъж в света от мъжки списания като “Esquire” и “GQ”, а сега той представи своя собствена линия дрехи.

Колекцията “Modern Artisan” се състои от 18 луксозни облекла – десет дамски и осем мъжки, изработени от най-висококачествени естествени материали и в съответствие с принципите на устойчивост, които принцът представлява във всички сфери на живота. Що се отнася до дрехите, както той каза пред британския “Вог”, принцът е отвратен от “бързата мода”, в която се купуват и изхвърлят дрехи в големи количества.

„Предпочитам да ги преправям и преработвам, вместо да изхвърлям неща от килера“, каза той. Това се доказва и от снимките, направени през последните десет години, на които принцът носи две еднакви палта.

Палта, якета, ризи и панталони са неразделна част от проекта, финансиран от фондацията на принца, в сътрудничество с италианската марка “Jux-net-a-porter”. Дрехите с подписа на британския принц ще се продават чрез тяхната онлайн страница.

Целта на това дългосрочно сътрудничество е да укрепи традициите в производство на облекла във Великобритания и Италия. Всички приходи ще бъдат дарени за програми за текстилни курсове за млади хора чрез фондацията на Чарлз.

БГНЕС