Най-добрият български тенисист Григор Димитров дълго усещал симптоми, свързани с коронавируса. След като изкара вируса през юни, той призна, че му е било тежко.

Сега пред Би Би Си той говори за "силно непредвидимите" симптоми, които е имал, както и за това, че коронавирусът се е задържал за известно време.

Авторите насочват вниманието към т.нар. "дълъг Covid". Това е състояние, при което ефекти на коронавирусната инфекция се проявяват дълго след като пациентът е дал отрицателна проба.

Димитров смята, че вероятно не е трябвало да пътува до САЩ за турнирите в Ню Йорк в края на август, с които сезонът беше подновен след прекъсването. Българинът игра в мастърса, преместен от Синсинати, а след това и на US Open.

"Сякаш не трябваше да ходя в Щатите, но трябваше да изпитам себе си. Трябваше да знам в какво състояние е тялото ми", заяви той.

В края на октомври след турнира в Антверпен Димитров каза, че вече се чувства много по-добре. "Има и някои неща, за които си казваш, че не са така, както са били. Приемам го, но кой знае как ще продължи. Надявам се да не го хвана отново".

Българинът обяви, че е заразен след участието си в турнира "Адрия тур" в Сърбия, предизвикал много критики. Той смята, че е било редно да съобщи публично, че е заразен, макар да е можело просто да си остане вкъщи и да не обели и дума. "Казах си: "Не, това не е правилно", посочи Димитров и добави, че около него е имало много деца, заради което е бил отговорен да каже за положителния резултат.

Дневник