Бразилия остава с пълен актив в световните квалификации в зона Южна Америка след мъчно 1:0 над гостуващия Венецуела.

Единственото попадение вкара Роберто Фирмино в 67-ата минута, но селесао изпита огромни затруднения със съперника.

За това си имаше и причини - новини от лагера на бразилския тим изнервиха звездите в часовете преди мача. Прегледите показаха, че Неймар няма да може да играе и в този двубой, и в много сложното гостуване на Уругвай в Монтевидео във вторник.

Звездата на ПСЖ е с травма в абдукторите и се прибра с полет тази сутрин за Париж, минути след края на мача на тима му срещу Венецуела.

В добавка, селекционерът Тите до последно не знаеше какъв състав ще пусне на терена, след като медицинският му екип бе уведомен, че шестима играчи са с положителни тестове за коронавирус. Оказа се, че вторите им проби са негативни и те могат да играят, но треньорът реши да остави някои от тях на скамейката заради нарушената им концентрация за мача.

Фирмино вкара отблизо единственото попадение, след като поредното центриране от фланга бе свалено в краката му от Габриел Жезус. Атакуващото трио от Висшата лига - голмайсторът от Ливърпул, асистентът от Манчестър Сити, и Ричарлисон от Евертън, не спря да тормози отбраната на гостите с постоянно движение и преса.

Но като цяло Бразилия игра без особено настроение - напълно обяснимо с оглед на ситуацията, а и дългите пътувания на повечето асове от Европа в дните преди мача.

В другия мач тази нощ Чили победи у дома Перу с 2:0 с два гола на Артуро Видал.

Бразилия води в класирането с 9 точки от три мача, Аржентина има 7, а Еквадор и Уругвай са с по 6.

Във вторник срещу сряда наше време са мачовете Венецуела - Чили, Еквадор - Колумбия, Уругвай - Бразилия, Парагвай - Боливия и Перу - Аржентина.

Дир.бг