Гръцките власти обявиха днес затваряне на детските ясли и градини и началните училища до края на ноември, затягайки карантинните мерки в страната след увеличение на случаите на коронавируса, предаде Ройтерс.

Гърция се справяше по-добре от много други европейски страни в борбата с коронавируса основно заради наложените рано карантинни мерки в национален мащаб няколко седмици след избухването на пандемията през февруари.

Постепенното увеличаване на случаите на Covid-19 от началото на октомври накараха властите да наложат отново ограничения и да въдведат втора национална карантина, която изтича в края на ноември и включва полицейски час от 21.00 до 05.00 часа.

Днес правителството засили допълнително мерките, затваряйки началните училища, детските ясни и градини от понеделник за две седемици до края на карантинния период. В гимназиите и университетите в страната бе въведено вече дистанционно обучение.

В петък в Гърция бяха регистрирани 3038 нови случая на коронавирус. В четвъртък страната регистрира 3316 случая на коронавируса - рекорден брой от началото на панедмията, и 50 починали за денонощие.
Дир.бг