До няколко дни "Мерцедес" ще започне разговори за продължаване на договора на световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън. Това заяви директорът на отбора Тото Волф, който посочи, че няма да се бърза по темата.

"След спечелването на седмата титла не можете да говорите за договор. Това не би оправдало постижението. Ще си дадем няколко дни, след което ще поговорим за това", каза Волф.

Договорът на Хамилтън с "Мерцедес" изтича в края на сезона. Първоначално 35-годишният пилот обясняваше, че няма гаранция дали ще продължи да се състезава, но след триумфа беше категоричен, че се чувства в страхотна форма и иска да бъде част от Формула 1.

Британецът дори си пожела повече състезания като Гран при на Турция, където условията бяха трудни, за да покаже способностите си.

Волф се пошегува, че Хамилтън е поскъпнал, след като той изравни постижението на рекордьора по титли Михаел Шумахер.

"По-вероятно е да преговаряме за договор към края на годината. Не че не бихме намерили време един за друг, но не искам да се поставяме в напрежение, че преди състезанията в Бахрейн или Абу Даби ще обявим новия договор, защото няма никакъв натиск да го правим", допълни Волф.

Дневник