Доминик Тийм излезе победител в много вълнуващ двубой с Рафаел Надал по време на груповата фаза на финалите на АТП в Лондон. Австриецът спечели след 7:6 (7), 7:6 (4) в среща, продължила близо два часа и половина.

С успеха си Тийм става едва вторият тенисист, постигнал победи на финалите в Лондон срещу тримата големи - Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович.

Той събра два победи и е начело в групата, а испанецът е с победа и загуба. По-късно предстои срещата между Стефанос Циципас и Андрей Рубльов.

Мачът беше много оспорван още от началото. Първият сет премина с бързи геймове и без нито една възможност за пробив.

В тайбрека обаче картината се промени и се получи дъжд от минипробиви. Тийм спаси две точки за сета, след което взе три поредни разигравания и с 9:7 излезе победител.

Надал направи важна стъпка в средата на втория сет, като проби за 4:3. Веднага след това съперникът му върна пробива. В десетия гейм Тийм поведе с 40:0 и имаше три възможности за спечелване на мача при сервис на испанеца. Надал се вдигна и направи обрат, а след това сетът стигна до тайбрек. В него Тийм изпусна още една възможност, но от петия път приключи мача в своя полза.

Дневник