В заключителния си мач в Лигата на нациите българският национален отбор по футбол гостува на Ирландия. Тимът на Георги Дерменджиев се нуждае от победа, за да запази мястото си във втора дивизия.

Мачът е от 21.45 ч. и ще бъде излъчен по БНТ1.

Националите са в трудно положение и заемат последното място в групата с една точка от пет мача. В последните си 17 официални срещи българите имат едва една победа.

Няколко дни преди мача с Ирландия Дерменджиев посочи, че е важно тимът да се спаси от изпадане, за да продължи да играе със силни съперници. Той обаче призова за търпение към играчите.

"Това е реалността и ние трябва да понесем критиките, но и трябва да направим така, че имаме търпението да възродим националния отбор. Това може да се случи, но трябва много търпение и да се вземат правилните решения", каца Дерменджиев в навечерието на мача.

Селекционерът има проблеми с много контузени и болни от коронавирус играчи. В последния момент отпаднаха вратарят Християн Василев, Димитър Велковски и Васил Божиков.

Отсъстващи играчи има и в състава на Ирландия. Съперникът също няма победа в групата, като тимът не е вкарал гол в последните шест мача.

Дневник