103 жители на област Шумен са новозаболелите от COVID-19 през последното денонощие, сочат обобщените данни в РЗИ-Шумен.

Към 11:00 ч. в МБАЛ Шумен са хоспитализирани 246 пациенти, от които 193 с положителен за коронавирус тест, а 53 чакат резултати, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Лечебни дейности”. Към момента в ОАИЛ има 6 души и всички те са интубирани. Един пациент е транспортиран в болницата в Разград. Общият брой на ковид леглата в болницата е 219.  Разкрити са 5 легла в детско отделение, като, за щастие, на този етап няма приети деца с вирусната инфекция.

Петима са починалите пациенти през последните два дни. Вчера са починали две жени на 72 г. и на 68 г., а тази нощ още трима мъже на 68 г., 67г., и 74 г.

По данни на Регионалната здравна инспекция от новорегистрираните 103 случая най-много са заболелите в община Шумен – 76, от които по един в селата Мадара, Мараш, Лозево, Радко Димитриево, Велино, останалите са от града. От новозаболелите 39 са жени и 37 мъже на възраст между 25-95 години. Един от регистрираните случаи е на турски гражданин, който е отседнал в хотел в града.

В Община Велики Преслав случаите са 5, от които трима в града и по един в селата Миланово и Имренчево. Също толкова е броят на новозаболелите в Община Смядово - 4-ма от града и един от с. Веселиново, в Община Върбица заболелите са 3-ма, две жени в града и в село Чернооково, а в Общините Венец и Никола Козлево има само по един случай - в с. Капитан Петко и с. Църквица.

7 са случаите в Община Нови пазар, от които 6 в града и един от с. Преселка, а в Община Каспичан са регистрирани 3 случая в Каспичан, Плиска и с. Златна нива . Три са случаите и в Община Каолиново - двама мъже и една жена от с. Тодор Икономово и Загориче.

Общият брой на положителни за област Шумен е 2 410, под карантина са 1 261, излекуваните са 336.

ШУМ.БГ