Кубрат Пулев продължава да поддържа пълна увереност, че ще стъпи на световния връх в професионалния бокс. Българинът заяви, че ще победи шампиона в тежката категория Антъни Джошуа заради по-добрата си психика.

Двамата ще се изправят един срещу друг на 12 декември в Лондон.

"Мога да кажа на почитателите, че ще изложа Джошуа отново и ще докажа, че са идолизирали грешния човек. Ще го изложа пред света за втори път (след загубата на англичанина от Анди Руис)", каза Пулев, цитиран в блога на "Бетуей инсайдър".

Българинът смята, че съперникът му е добър и има умения, но отстъпва психически. "Това е нещо отвътре, което е в кръвта на човека, а той не го притежава. Физически и психически сега се чувствам най-добре от целия си живот. Чувствам се невероятно и съм готов. Той може да даде най-доброто от себе си, но мога да го уверя в едно - може да е срещал някои много добри съперници, но никога не е виждал съперник като мен на ринга", заяви Пулев.

Той добави, че подготовката му дотук е включвала 10-километрови бягания за издръжливост в Пирин, както и изкачвания на Зъбчето край Белмекен.

По думите му мачът ще е като партия шах между гросмайстори, но "единствената разлика е, че краят ще дойде като светкавица".

За Пулев това ще е втори двубой за световната титла след поражението срещу Владимир Кличко, което до момента е единствената загуба в професионалната му кариера. "Научих много, много уроци срещу Кличко. Имах грешна стратегия, не спазвах дистанция и допуснах толкова много грешки".

"Беше почти комедия, защото не бях способен да покажа какво мога. Това няма да се повтори. Бях прекалено "зелен" за нивото на световния шампион. Не бях готов - точка. Можех да издържа 25 рунда физически, но бях прекалено "зелен" за голямата сцена. Но това беше опит и сега съм готов. Опитът, който добавих през годините, ще е безценен", каза Пулев.

Според българина липсата на "шумните" английски фенове ще е от полза за него.

Щабовете на двамата боксьори обсъждат възможността да променят мястото на мача от "О2 арена" в по-малката "Уембли арена". Пулев ще замине за Лондон в началото на декември, за да влезе в изолация в "мехура", където ще прекара дните до дългоочаквания двубой.

Дневник