Даниил Медведев постигна много важна победа срещу Новак Джокович и се класира за полуфиналите на заключителния турнир на АТП в Лондон. Руснакът спечели с 6:3, 6:3 за по-малко от час и половина.

"Обичам да играя с него, защото той е един от най-великите в нашия спорт", каза Медведев след успеха.

"Когато бях на осем години, вече го гледах по телевизията да печели турнири от Големия шлем. За мен винаги е сбъдната мечта да играя срещу него", заяви руснакът.

Медведев смята, че е играл силно на сервис и че е действал достатъчно сигурно в най-важните моменти. "Това ме изведе до победата", каза той.

Преди година в дебюта си във финалите на АТП Медведев загуби и трите си мача, докато сега вече има две победи от два мача. Ако спечели турнира, той ще е четвъртият тенисист в историята, който стъпва на върха, след като предния сезон е дебютирал в надпреварата само със загуби (Джокович, Михаел Щих и Стефан Едберг).

Първият сет беше равностоен в началото. След това Медведев спечели седем поредни гейма, за да поведе с 6:3, 3:0. Натам двамата си размениха няколко бързи гейма и мачът приключи в полза на руснака.

Дневник