Кабинет за пациенти със съмнения за Covid-19  ще започне работа в "ДКЦ-I" през следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

Очаква се приемът на пациенти да започне от 25 ноември, сряда. Той ще е с работно време от 8,00 до 16,00 часа всеки делничен ден. В момента се подготвя график на дежурствата, в който ще се включи целият екип на центъра – лекари, медицински сестри и лаборанти.

Ковид зоната ще е обособена в северната част на сградата, на мястото на бившата детска консултация и бившата неотложна помощ. Помещенията разполагат с отделен вход, кабинет за клиничен преглед, още един кабинет и манипулационна за извършване на медико-диагностични изследвания. Прегледът, закупването на антигенните тестове и изследването с тях ще се извършват със собствени средства на общинското дружество до сключване на договор между "ДКЦ-I" и Здравната каса.

"Целта е да се помогне за по-бързото диагностициране на пациентите със симптоми на коронавирусна инфекция и максимално да се улеснят гражданите и да им се спести разхождането по различни кабинети", уточниха от общината.

Припомняме, че преди дни здравният министър разпореди във всяка поликлиника в големите областни центрове да бъде разкрит ковид кабинет. Такова решение бе гласувано във вторник и от новоучредения Областен медицински съвет в Шумен.

ШУМ.БГ