Малко ми писна да съм проблемът за всичко в "Барселона".

Думите на звездата на "Барселона" Лионел Меси дойдоха при пристигането му на летище "Ел Прат" след въпрос, свързан с изказване на бившия агент на Антоан Гризман - Ерик Олхат. Според него Меси е в ролята на диктатор в съблекалнята на каталунците, като аржентинецът управлява с режим на терор и това прави трудна адаптацията на някои играчи.

Раздразнението на футболиста беше допълнено от това, че беше обект на проверка от данъчен инспектор при завръщането му в Испания след мачовете за националния отбор на Аржентина.

Случката задълбочава конфликта между Меси и "Барселона". През лятото аржентинецът искаше да напусне, при това без пари, но впоследствие обяви, че остава. Тогава нападателят отправи критики към ръководството и посочи, че на клуба липсва ясен проект за развитие.

Впоследствие той нанесе нов удар срещу ръководството, заявявайки че не е изненадан от начина, по който "Барселона" се раздели с близкия му приятел Луис Суарес.

В крайна сметка Меси заяви, че гледа напред и не желае повече да обръща внимание върху сагата. Той посочи, че поема отговорност за грешките и призова за обединение в "Барселона".

Дневник