Нов сезон, нови финалисти. Първият кръг от Лигата на нациите приключи и в голямата четворка влязоха отбори, изцяло различни от тези, които участваха във финалите преди година.

И докато в дебюта на турнира, създаден, за да замени приятелските срещи, титлата си оспорваха Португалия, Нидерландия, Англия и Швейцария, през този сезон към заключителния кръг продължават Италия, Франция, Белгия и Испания. Те излязоха победители в четирите групи в най-силната дивизия.

Интрига имаше в някои групи, като в директен спор за класиране Испания разгроми с 6:0 Германия, а Белгия и Италия си гарантираха място с победи над Дания и Босна в последните мачове. Шампионът Португалия няма да защитата отличието, след като остана зад Франция в своята група.

Финалите ще се проведат от 6-10 октомври през 2021 г. в Италия, като мачовете ще се играят в Торино и Милано. Жребият за оформяне на полуфиналите ще бъде теглен на 3 декември.

До момента четирите отбора са заработили по 4.5 милиона евро - по 2.25 милиона за участието си в първата дивизия и спечелването на групите си.

Шампионът в турнира ще прибави 6 милиона евро, а според класирането си другите три участници ще получат съответно по 4.5, 3.5 и 2.5 милиона.

Българският отбор изпадна в трета дивизия, но заслужи 1.5 милиона евро от Лигата на нациите. Сумата е част от т. нар. "солидарно плащане" към всички отбори, участвали във второто ниво през този сезон.

Дневник